dijous, de juliol 26, 2007

Crònica de l'apagada


Pixar a les fosques és un plaer rar, sibarita. És un acte de fe. Física aplicada. Quan el lavabo va refusar d'encendre's i la ràdio emetia les primeres notícies de l'apagada general a Barcelona l'adrenalina va començar a batre'm les temples com tambors de guerra. Per fi podria veure si aquesta ciutat té alguna cosa semblant a sang.

Vaig baixar al carrer. Anticipava saquejos al Corte Inglés. Però de seguida vaig pensar que aquest cabrons deuen tenir generadors propis. Fins i tot tenen una moneda pròpia. Del poc que sobreviuria a l'hecatombe seria el Corte Inglés. El centre està anormalment tranquil. L'element més nerviós són els cotxes. Sense semàfors semblen convergents sense consignes.

Ni rastre de saquejos. Quina decepció. A Nova York ja s'haurien carregat uns quants polis irlandesos. Aquí els mossos ordenen el tràfic visiblement emprenyats, "no és això el que ens prometien a l'acadèmia, volem acció, màfies albanokosovars i apallisar detinguts." Confio en que a la nit hi hagi més moguda.

ANY CERO. PRIMERA NIT. Un tall de llum és un atac a la línia de flotació del nostre modus vivendi. Esperava una resposta més contundent que una cacerolada. Les cacerolades són una militància fast food, d'anar per casa, "nena, treu la cassola". A Gràcia repiquen les seves paelles termoresistents contra els seus woks. Esperava més d'aquests hippies.

ANY CERO. SEGONA NIT. El tall de la Meridiana té un aire més proletari. Veus la tensió acumulada en gent que no està per hòsties. El iaio que no ha pogut veure El diario de Patrícia, el xaval que no s'ha la poguda pelar a Internet, la nena amb mono de messenger. Un descamisat em crida a l'orella: "Montilla, enciende la bombilla!" Uns dies més i això petaria. Respiro fort aquest aire de revolta. Put a brutícia. Alguns culpen a Endesa, altres a l'Ajuntament o a la Generalitat. Ningú culpa al responsable. Pensem que vivim en un món aïllat de la merda. Però, shit happens. Mai descartis de l'equació el factor estupidesa humana. "Xato has carregat el mòbil on ningú et truca?" Som uns electroyonquis i el petroli s'acaba. Ciutadans de Barcelona, benvinguts al futur.

2 comentaris:

subal ha dit...

benvolguts, torno de Nàpols, o Napoli, o Neapoli i em trobo que la veritable ciutat en vies de subdesenvolupament és Barna. Però sort en tenim de les seves cròniques, que sempre esdevenen en dates ben assenyalades; la nit dels Vidres Trencats del Raval, per exemple, i ara, dies estranys i miserables i currulls de derrota. Barna s'ensorra, segrestin turistes, que cremi tot, Nàpols. Volem ser Nápols. Que la runa creixi i ho tapi tot.

salut i benvinguts, alegria infinita em remou les entranyes. Visca. Visca.

XZ ha dit...

El Nàpols de les cròniques de Joan de Sagarra prometia. Res supera veure tirotejos des d'una terrassa, escurant un bon chianti i lluint, amb certa decadència, un cognom i·luste.

Gràcies per la benvinguda. Ara que per fi he pogut pagar la fiança del Genís el blog prendrà volada :)